Haber

Almanya’da düzensiz göçle mücadeleye yönelik yasa tasarısı kabul edildi

Almanya’da düzensiz göçle mücadele etmek ve sınır dışı işlemlerini hızlandırmak amacıyla hazırlanan yasa tasarısı Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kabinede önemli bir yasanın çıkarıldığını belirterek, “(Almanya’da) kalma hakkı olmayan kişilerin Almanya’dan ayrılmasını sağlayacağız” dedi. Ülkemiz daha hızlı.” söz konusu.

Bununla ilgili tedbirlerin alınacağına işaret eden Faeser, “Savaştan ve terörden korumamız gereken insanlara karşı insani sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edebilmemiz için bu gerekli. Ayrıca sistematik olmayan göçü de ciddi oranda sonlandırmalıyız. Temel sığınma hakkının korunması amacıyla (Almanya’da) kalma hakkı bulunmayanların ülkemizi terk etmeleri gerekmektedir.” gitmeli.” dedi.

Yeni düzenlemelerin sınır dışı etme fırsatlarını iyileştireceğini kaydeden Faeser, “Suçluların ve tehdit oluşturan kişilerin daha hızlı sınır dışı edilmesi benim için önemli. Bu özellikle daha kararlı bir şekilde mücadele edeceğimiz organize suçlar için geçerli.” Bu kelimeyi kullandı.

Suç örgütü mensuplarının bu şekilde sınır dışı edilmesinin çok daha kolay olacağını belirten Faeser, bu düzenlemelerin devletlerin taleplerini de içerdiğini belirtti.

Sistemsiz göçü sona erdirmek için en önemli konulardan birinin insan kaçakçılarıyla mücadele olduğunu vurgulayan Faeser, gelecekte insan kaçakçılarının ülkeden daha kolay sınır dışı edilebileceğini belirtti.

Tasarıya göre, sığınma başvuruları reddedilen ve sınır dışında kalmalarına karar verilen düzensiz göçmenlerin gözaltı süresi Avrupa Birliği (AB) hukuku uyarınca 10 günden 28 güne çıkarılacak.

İnsan ticareti yapanların ve suç örgütü üyelerinin sınır dışı edilmeleri hızlandırılacak. Buna göre insan ticareti suçundan en az 1 yıl hapis cezasına çarptırılanların ve suç örgütüne üye olmak suçundan hüküm giyenlerin sınır dışı edilmesi kolaylaşacak.

Polis, kaçak göçmenlerin ikamet ettiği yerlere girerek, onları tespit etmek amacıyla bilgi taşıyıcıları ve belgeleri inceleyebilecek.

Sınır dışı etme kararı alındıktan sonra gözaltına alınan kişilere, ne zaman sınır dışı edilecekleri konusunda bilgi verilmeyecek. En az bir yıldır ülkede hoşgörü belgesiyle (Duldung) bulunanlara sınır dışı edilmeden bir ay önce bildirimde bulunulmasını öngören düzenleme kaldırılacak. 12 yaşın altındaki çocukları olan aileler hariç tutulacaktır.

Tasarının Federal Meclis’ten de geçmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu